Riccardo Daniel: een succesverhaal

Voor kenners van de Formule 1 Australische bestuurder nummer 1 en deel nationale held zeker voor een lange tijd zal Mark Webber. Hoewel Mark uiteindelijk niet gelukt om ten minste een kampioenschap te winnen, hij benijdenswaardige stabiliteit behaagde hun fans krijgen op het podium, en soms won de Grand Prix.

Een andere Australische piloot van de F1 - Daniel Ricciardo - nog kan niet bogen op zo veel prijzen als zijn beroemde landgenoot, maar zijn racecarrière in volle gang, wat betekent dat het volledig afhankelijk van de houding van de ruiter. Ironisch genoeg werd vervangen door Daniel Mark Webber in het team Red Bull, toen deze besloot om te gaan met professionele sport.

Het uitvoeren op amateurniveau

De eerste race auto's, die zat achter het stuur van Riccardo Daniel, werd een regelmatige kaart. Al negen jaar oude jongen reed in een cirkel met hun collega's, en besefte toen dat de high-speed track - het is zijn roeping.

Op zestienjarige leeftijd, Daniel nam deel aan de lokale Formule Ford kampioenschap, maar in geen van de drie races zijn niet in staat om credits te verdienen. Ondanks dit, de Australische won het recht in de Aziatische Formule BMW kampioenschap, waar hij scoorde zijn eerste overwinning in de autosport te spreken. Totaal voor het kampioenschap, Daniel Ricciardo behaalde 231 punten en als derde gerangschikt tussen alle bestuurders. Nog eens twee seizoenen doorgebracht in de Australische Formule Renault, waar hij verdedigde de RP Motorsport team kleuren. Overigens is in deze reeks wedstrijden naast Riccardo bestuurd ander toekomstig lid van F1 - Finn Valtteri Bottas.

Formule 3

In 2008, Riccardo Daniel Carlin Motorsport team nam de uitnodiging en verplaatst naar de Britse Formule 3. Australian behoorlijk succesvol debuteerde op het circuit in Neurenberg, won de finale op de zesde plaats. Daarna volgen een reeks van definitieve podium, waardoor de piloot Carlin won het kampioenschap met een 89-punten voorsprong op de naaste rivaal. Sinds de tijd van de prestaties in het kampioenschap van een andere Australiër, David Brebema, Riccardo Daniel werd hij de eerste vertegenwoordiger van de Green continent, die de titel won.

Formule 1

De belangrijkste race series, Daniel uitgenodigd Christian Horner - Red Bull Racing teambaas. Riccardo in eerste instantie met een andere debutant diende als testloodsen, maar na de succesvolle optreden Australische renner in het kind Toro Rosso, werd hij een vaste plaats als een pilot RBR aangeboden, ter vervanging van het team van zijn landgenoot Mark Webber. Het is opmerkelijk dat na deze herschikking van de hoogste bestuurders in de Formule 1 is geworden net Daniel Ricciardo. Australian Hoogte - 180 cm.

Star №1 in het team op dat moment, was natuurlijk de Duitser Sebastian Vettel, maar de Australische debuut kan succesvol worden genoemd. Hij werd meteen de tweede op een thuisrace, ondanks de onvolmaakte technisch auto monster 2014 jaar. In het algemeen, Ricardo bracht overtuigend debuut seizoen in de RBR, scoorde drie overwinningen en zeven keer op het podium. Als gevolg daarvan - de derde plaats in het kampioenschap en een veel positieve beoordelingen van gerenommeerde avtoizdany. In het kampioenschap van 2015 Australische renner verscheen met een nieuwe teamgenoot (Rus Daniil Kvyat) en als onderdeel van het gaan door moeilijke tijden Red Bull nam achtste finale plaats. Een jaar later, in het 2016 kampioenschap, de Australische was in staat om zijn beste prestatie te herhalen, en neemt de derde plaats in het seizoen. Het is opmerkelijk dat in dit kampioenschap Ricardo slechts eenmaal boven zijn hoofd hief de winnaar van de Cup Grand Prix.