Alex Mickle, Oekraïense voetballer: biografie, familie, sportcarrière

Alex Mickle - bekende Russische en Oekraïense voetbal. Hij speelde voor de Sovjet-Unie nationale ploeg. De meest populaire in de Kiev "Dynamo". Na voltooiing van de sportcarrière wendde hij zich tot coaching. In de afgelopen twee jaar als hoofd van de nationale ploeg van Oekraïne.

Aan het begin van zijn carrière

Alex Mickle geboren in Kiev 30 maart 1963. Sinds mijn kindertijd, ik voelde de drang om deel te nemen in de sport, in het bijzonder in het voetbal. Eenmaal benaderd leeftijd, ingeschreven in junior sportschool. Net als alle andere jongens Kiev, droomde van het spelen voor de lokale "Dynamo" (Kiev), Alexei, en een droom die uitkomt.

Spelen voor de jeugd team begon in 1973. Alex Mickle. Voetballer speelde als middenvelder. Van 10 tot 18 jaar oud speler speelde voor junior teams van verschillende jaren, zich constant op het potlood van de functionarissen van de volwassen "Dynamo". In 1981, werd hij uiteindelijk toegelaten tot de wedstrijden voor het eerste elftal.

In Kiev "Dynamo"

In zijn debuutseizoen in de geboortestad club Mickle maakte meteen zijn debuut in de Premier League. Maar vaak op het veld verscheen niet - de wedstrijd was onbetaalbaar. Het team was een van de leiders van het seizoen en als gevolg daarvan, won 22 overwinningen in 34 wedstrijden, heeft een overwinning in het kampioenschap van de Sovjet-Unie uitgegeven. Dichtstbijzijnde achtervolger - Moskou "Spartak" - achtergelaten met 7 punten. Dit ondanks het feit dat op het moment van de overwinning kreeg slechts twee punten.

In 1982, om te herhalen het succes niet mogelijk was, hoewel de "Dynamo" (Kiev) was weer dicht bij het kampioenschap. In de laatste ronde sloeg Kiev een bezoek Yerevan "Ararat" met het resultaat tot 3: 2. Het lot van de gouden medailles van het spel afhankelijk van de Moskou "Spartak", het veiligstellen van de derde plaats, met Minsk "Dynamo", die vocht voor het kampioenschap. In een wedstrijd van tal van doelen Wit-Russen wonnen 4: 3.

In 1983, Alex Mickle - al een volwaardige speler van de basisstructuur, maar het team heeft de dingen niet zo goed optellen. Triumph dat seizoen werd een ander Oekraïense club - Dnepropetrovsk "Dnepr", won het kampioenschap. A "wit-blauw" duurde slechts 7 e plaats.

Opnieuw kampioenen

Keer terug naar het vorige niveau van Kiev, onder leiding van Mickle, mislukte in 1985. Zelfverzekerd spel tijdens het seizoen - en een ander kampioenschap. Moskou "Spartak" is achter met 2 punten. Het volgende jaar, "Dinamo" werd weer favorieten en kampioenen alleen te danken aan de toenmalige grens van de loting. Volgens de resultaten van het seizoen in Kiev en Moskou "Dynamo" was even punten. En iedereen - tot 11. Maar Moskovieten zijn verstoken van een punt, en de Oekraïners - niet. Het feit dat de regels was een uitzondering - als tijdens een wedstrijd twee of meer spelers werden opgeroepen om de nationale ploeg, dan is het spel een gelijkspel limiet niet lekt. Alex Mickle speelde voor de inwoners van Kiev tot 1990. Het was toen dat hij in staat om te winnen met het team vierde goud van de USSR kampioenschappen was. Totaal voor het team bracht hij 137 wedstrijden en scoorde 39 goals.

De carrière in Europa

Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie, veel spelers besluiten om geluk te beproeven in buitenlandse clubs. Mickle Alexei Alexandrovich was geen uitzondering en ging spelen in Italië. Oekraïense middenvelder wordt een speler "Sampdoria" van Genua naar vorig seizoen Italian Cup te winnen. Daarom, met een nieuwe club, handelt hij meteen in de Europa Cup. In de eerste ronde, de Italianen vond de Duitse "Kaiserslautern" en verliezen weg 0: 1. De return wedstrijd wordt gehouden onder het dictaat van de club Mickle. Score 2: 0 gaf toegang tot de volgende stap.

In de 1/8 finale van "Sampdoria" gemakkelijk omgaat met het Griekse "Olympiakos" (1: 0, 3: 1). In de strijd voor de halve finale op een feestje verliest plotseling Pools "Legia" 0: 1. In de tweede etappe van de Genuese had veel mogelijkheden om de situatie te verbeteren, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel - 2: 2.

Ondertussen, in het geval dat de Italiaanse kampioenschap in "Sampdoria" ging goed. Ondanks de thuisnederlaag tegen directe concurrenten in de strijd voor de medailles, "Genua" en "Torino" (met dezelfde score 1: 2), het team vertrouwen heeft de zaak naar zijn eerste overwinning in de serie "A". Formidable "Milan" en "Inter" achter 5 punten. Middenvelder Mickle, wiens biografie opgedaan ander kampioenschap, een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes. Hij speelde 24 wedstrijden en scoorde drie doelpunten.

Albion

Ondanks het succes, na het einde van het seizoen Mickle verplaatst naar het kampioenschap van Schotland. Hij ontving een uitnodiging van een van de leiders - commando "Glasgow Rangers". In zijn eerste seizoen bij de nieuwe club Oekraïense middenvelder zet een soort van een record. Hij is het derde jaar op rij wordt een kampioen, en het land met allemaal verschillend.

Scottish Cup overwinning was waarschijnlijk de makkelijkste. "Rangers' omzeild het dichtstbijzijnde vervolger, de" Heart of Midlothian "met 9 punten. Op hetzelfde moment in het seizoen scoorde 101 doel.

In totaal, Oekraïens bracht vijf seizoenen in Schotland, het winnen van vijf landstitels. In 1993, de "Aberdeen" verloren 9 punten, en volgend jaar - alleen 3. De strijd was hard. In 1995, de tweede was "Motherwell", achter met 15 punten. In het afgelopen jaar voorstellingen Mickle in Schotland strijd, "Rangers" opgelegd "Celtic", toegegeven bij de finish 4 punten.

Schotten Champions League

In de belangrijkste Europese bekertoernooi van de Oude Wereld Mickle al gespeeld met de Kiev "Dynamo". Echter, de prestaties van een Schotse kampioen was heel anders. In het seizoen 1992/1993, "Rangers' first klopte de Deense" Lyngby "(1: 0, 2: 0), en vervolgens Engels" Leeds "(2: 1, 2: 1) en was in de groepsfase. Rivalen waren de Fransen "Olympic" Belgische "Brugge" en het Russische CSKA Moskou. De Schotten hebben nooit verloren, maar 4 trekt niet hen in staat stellen om de eerste plaats te nemen. Uw laatste kans, ze verloren in de laatste ronde, het spelen van het huis trekken met CSKA Moskou 0: 0. De finale ging naar de Franse "Marseille".

In de jaren 1993/1994 ging het team op het podium van 1/16, in een bittere strijd na het verliezen van de Bulgaarse "Levski" alleen vanwege het aantal doelpunten in de uitwedstrijd (3: 2, 1: 2). In 1994, het systeem trekking van het toernooi veranderd. In de groepsfase, 16 teams kwamen om te spelen. Maar Schotten niet in aanmerking komen, waardoor de Griekse AEKu (0: 2 en 0: 1). In zijn laatste seizoen spelen voor de "Rangers" Mickle met het team het gemaakt om de groepsfase versloeg Cyprus "Anorthosis" (1: 0, 0: 0). De groep was voor een ontmoeting met Dortmund, "Dortmund", de Italiaanse "Juventus" en de Roemeense "Steaua". Het hebben van twee verpletterende nederlaag van de Italianen (0: 4 en 1: 4), Schotten verloren kans op het bereiken van de groepen. Heeft een enkele overwinning niet winnen, op volgorde niet te lang. Mickle uiteindelijk speelde voor de "Rangers" 110 wedstrijden en scoorde 20 goals. In 1996 beëindigde hij zijn carrière in het betaalde voetbal voor 33 jaar.

Het team van de Sovjet-Unie

Het grootste succes in de nationale ploeg heeft bereikt Mickle, spelen voor de Sovjet-Unie. In 1988 ging hij naar de Olympische Spelen in Seoul.

In de eerste wedstrijd gespeeld door de Sovjet-team nul gelijkspel met de gastheren. In de wedstrijd tegen de Argentijnen tot de 7de minuut geopend Igor Dobrovolsky en 22 minuten Mickle verdubbeld voordeel. Voor een kwart van een uur voor het einde van het spel Alfaro speelde een bal, maar de Zuid-Amerikanen zijn niet meer bereikt. In de laatste wedstrijd tegen de Amerikanen en deed Mickle scoorde tweemaal. Eerst opende hij de score in de eerste tien minuten, en 48 minuten, set 4: 0 op het scorebord. Echter, een dergelijke een overtuigende overwinning kon niet, tot het einde van de vergadering van de Amerikanen twee ballen hebben gespeeld. Maar de Sovjet-Unie nog kwam uit de groep van de eerste plaats.

In de 1/4 finale van de Australische nationale team werd verslagen 3: 0. En nogmaals excelleerde Dobrowolski, heeft twee sancties, en de Mickle gerealiseerd. Halve finale tegen de Italianen was niet zo gemakkelijk. De score was alleen geopend voor 50 minuten, en maakte het Virdis. Om de bal te scoren terug Dobrovolsky beheerd 10 minuten voor het einde van de normale tijd, het draaien van het spel in over-tijd. Extra half uur begonnen met het Sovjet-spelers met succes - al op 92 minuten in de Arminas Narbekovas zijn team op voorsprong, maar op de 106e Mickle maakte de score 3: 1. Echter, na een paar minuten Carnevale speelde een bal, het instellen van het uiteindelijke resultaat 3: 2 in het voordeel van de USSR.

In de finale Sovjet-spelers tegen Brazilianen, en opnieuw was het noodzakelijk om Romario doel terug te verdienen voor de eerste helft. In het midden van de tweede Dobrovolsky penalty gelijkmaker. De beslissende goal in de verlenging scoorde Yuri Savitchev. Mickle scoorde 5 doelpunten in het toernooi.

Het persoonlijke leven

Zijn toekomstige vrouw ontmoette in een jeugd Alex Mickle. voetbal familie een alliantie gevormd met Inna, die hij ontmoette toen ze 13 jaar oud was. Na 6 jaar, ze officieel getrouwd. Een jaar later hadden ze een eerstgeborene - Alex. Son een keer bezig was in het voetbal, maar uiteindelijk besloten om een ​​andere weg te kiezen. In 2004 werd Mickle tweede kind geboren - hij heette Matthew.

Tijdens zijn leven atleet won niet alleen sport trofeeën en medailles. Heeft Alex Mickle overheid awards. Van 2004-2016 werd hij gepresenteerd met drie graden van de Oekraïense Bestel "Voor Merit", en in 1989 - de Orde van Vriendschap van de Volkeren.

In de technische standpunt

In 2012, Mickle -. Coach van FC "Dynamo" (Kiev ") Eerste hielp hij Oleg Blokhin, en vervolgens werd aangesteld als sportief directeur met de jeugd team van Oekraïne won de zilveren medaille op het EK kon het enige team van Nederland niet te verslaan in de finale ...

In 2008, werd hij de mentor van de nationale ploeg. Debuut spel raakte bevriend met Cyprus, die eindigde in een gelijkspel - 1: 1. Mickle moest kwalificeren voor de World Cup. Het team begon met een zware overwinning op Wit-Rusland, het enige doelpunt Shevchenko scoorde vanaf elf meter. Dit werd gevolgd door een meer overtuigende overwinning op Kazachstan (3: 1) en met nul draw Croat. In het voorjaar van 2009 werd verslagen in de "Wembley" van de Britse 1: 2, met het winnende doelpunt scoorde oprichters van voetbal voor 5 minuten voor het einde van de vergadering. In juni, kon de Oekraïners niet houden de winnende score in de gast wedstrijd tegen de Kroaten - 2: 2. Onder de misbaksels van de selectie - een doelpuntloos gelijkspel in Minsk. In de voorlaatste manche Mickle thuisploeg won een historische overwinning op het Engels, het enige doelpunt in de eerste helft scoorde Nazarenko. Echter, voor de Britten, waren dit de enige verlies van punten, ze vertrouwen won de eerste plaats, en de Oekraïners ging naar de play-offs.

De kanshebbers heb de Grieken. De wedstrijd in Athene eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, en in de tweede wedstrijd Salpingidis scoorde het enige doelpunt halverwege de eerste helft. Mickle voor deze wedstrijd was de laatste als hoofdtrainer. Momenteel is hij werkzaam in het systeem van Kiev "Dynamo".