Aliya Mustafina: biografie en persoonlijke leven

Aliya Mustafina Fargatovna - Russische atleet, turner. Ze wist niet eens won de wereld- en Europese kampioenschappen. Hij leed aan een aantal ernstige verwondingen. In 2012 werd ze uitgeroepen tot atlete van het jaar in de Russische Federatie (gymnastiek). In 2016 trouwde Aliya Mustafina. Ze is vereerd meester van de sport van de Russische Federatie. Alia - een van de beste moderne gymnasten.

Childhood

Aliya Mustafina werd geboren 30 september 1994 in Egorievsk. Haar moeder, Elena Kuznetsova - leraar van de fysica. Vader, Farhat Mustafin - professionele worstelaar van de Grieks-Romeinse stijl. Toen Alia geboren werd, werkte hij als coach bij CSKA. Mustafina Ik heb een jongere zus Naila. Ze is ook betrokken bij gymnastiek en is een meester van de sport geworden. De zussen en grootouders op zijn moeder - van de regio Moskou, en over zijn vader - in Nizhny Novgorod.

Vorming

Aliya Mustafina, net als iedereen, studeerde ze af aan de middelbare school. Toen kwam er een sport-universiteit. Maar om een ​​coach in de toekomst zou het niet wenselijk zijn. Hoewel de keuze van de middelbare school was een goede, als de kampioen was in staat om training, competitie en leren te combineren. Alia begrijpt dat het hoger onderwijs zal van pas komen in de toekomst. Op het eerste, kan het werken als coach, en dan misschien iets van hun gading vinden.

De eerste training

Alia zes jaar resulteerde in paragraaf vader gymnastiek. Na een tijdje begon ze overwinningen te winnen in hun eerste wedstrijden. Op de derde Spelen Aliya won hij slechts vijf gouden medailles. Maar al snel gedaald training. De reden was een ruzie met coach D. Kamalova. Na een tijdje Alia teruggegeven aan de werkgelegenheid. Maar een nieuwe coach - Alexander Alexandrov. Met hem de jonge atleet heeft een gemeenschappelijke taal gevonden.

De juniorgroep

In 2007 deed Aliya Mustafina Fargatovna in informele wedstrijden onder junioren in Yokohama. Van daar, bracht ze naar huis vijf zilveren medailles, 5 goud verliezen Rebecca Bross. In 2008, in Clermont-Ferrand op het EK Alia won het team toernooi in de eerste plaats, en in de all-around - zilver.

De volwassen carrière

In 2009, de Russische atleet won het kampioenschap goud, de tweede dezelfde medaille - voor het team competitie. In sommige Multiathlon genomen 1, 2 en 3 plaatsen. Cup - gewonnen in de all-around. Deze wedstrijden zijn qualifiers, maar Alia was nog niet ingeschakeld 16 jaar oud, ze kon niet naar het WK te krijgen.

Met de World gimnaziady Mustafina gebracht 5 gouden medailles en één zilveren. Na een lange pauze weer begon ze om deel te nemen aan de wedstrijd pas sinds 2010. Op het EK Aliya Mustafina nam gouden en twee zilveren medailles. In Rotterdam in de nationale ploeg deel aan het toernooi om de Open Cup in Japan.

Mustafina werd een lid van het team dat werd verondersteld om op te treden in het wereldkampioenschap in 2010 won twee gouden en drie zilveren medailles. In 2011 speelde ze in Jacksonville, waar zij op de tweede plaats. In Parijs, de eerste in drie soorten van all-round. In 2013 won hij de gouden medaille in Moskou.

Trauma

8 april 2011 was een slechte dag voor Alia. Tijdens de Europese Kampioenschappen atleet gewond ze haar been. Alia landde slecht na een kluis. Draagt ​​de platform moest het team te coachen. Als gevolg van verwondingen, werd ze verwijderd van verdere concurrentie.

Alia onderzocht door Duitse artsen en werd op zijn linker knie gediagnosticeerd met kruisband ruptuur. Operatie nodig. Ze werd gehouden 13 april bij een speciale kliniek. Na de operatie vereist lange revalidatie. Als gevolg hiervan, Aliya Mustafina miste de World Cup, en de trein begon pas weer drie maanden na het letsel.

Velen vroegen zich af hoe snel hersteld Mustafina, omdat de schade was zeer ernstig. Andrew Rodionenko dachten dat Alia nu is er angst voor het spreken en het zal niet toestaan ​​dat zelfs tot het niveau van uitmuntendheid bereikt te handhaven. Maar Alia was ervan overtuigd dat de angst heeft ze niet en zal ook nooit.

Olympische 2012

Inderdaad, de atleet binnenkort volledig hersteld. In 2012, passeerden we de Olympische Spelen in Londen, waar Alia blonk weer naar een andere goud, zilver en brons winnen. Als gevolg hiervan, de atleet werd de meest titel Russische vrouw. Voor prestaties kampioen persoonlijk feliciteren met de Russische president Vladimir Poetin, minister van Sport V. Mutko en hoofd van Tatarstan Rustam Minnikhanov. In een interview met Alia gemeld dat de sportschool is niet van plan om te gooien, en zal blijven voor te bereiden op de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

, 2013-2014

Een paar dagen voor de wedstrijd kampioen zware verkoudheid. Artsen haar mogelijk maakte om deel te nemen aan de Universiade in 2013, maar de moeilijkheid was, dat Alia een week van de training hadden gemist. En de sporter heeft opnieuw bewezen dat het professionalisme, het winnen van goud en de tweede plaats.

Aliya Mustafina en nam deel aan het WK 2013. In de laatste dag, was ze op de 4-positie. Maar was in staat om twee bronzen medailles te winnen. En op de laatste dag Mustafina won een andere goud. In 2014, op het EK in Sofia atleet won brons opnieuw. En in juni werd in Duitsland een operatie aan de enkel. Revalidatie maanden duren. Maar in augustus Mustafina wint opnieuw een overwinning voor de Beker van Rusland. En toen was het nodig om terug in Duitsland de behandeling van de kampioen.

Teken

Valentine Rodionenko, senior coach van het Russische nationale team, is van mening dat de aard van Alia heel moeilijk. Maar er is een zeer goede kwaliteit: het is snel te monteren, indien nodig. Coach Alexander Alexandrov te zorgen dat alle kampioenen complexe personages. Complaisant maar hij houdt niet van. Toch Alia is anders dan de rest. Ze - de moeilijkste student. Vader Alija eens met de coaches, maar voegt eraan toe dat zijn oudste dochter op hetzelfde moment zeer kwetsbaar.

Het persoonlijke leven

Het persoonlijke leven kampioen is heel romantisch. Aliya Mustafina en Alexey Zaitsev ontmoetten elkaar in het najaar van 2015 dat ze dezelfde leeftijd. De invoering van de jongeren vond plaats in het ziekenhuis. Gekozen Alia - atleet en beiden hersteld van blessures. Roman kreeg een snelle ontwikkeling.

Maar met de bruiloft, jongeren niet in een haast. Hun liefde wordt getest door de tijd. De vergaderingen waren zeldzaam - tussen de trainingen, wedstrijden - en duurde een jaar. Het deed er niet stoppen en de Alia en Alex wonen in verschillende steden. Maar uiteindelijk kwam het nieuws dat een jaar later na een bijeenkomst bruiloft Aliya Mustafina.

Haar keuze heeft nog niet zo veel prijzen als zijn geliefde. Maar hij had al won de eerste plaats in de Europese en Russische kampioenschappen. Terwijl zijn leeftijd in bobslee is gelijk aan junior. Zo jong is er nog steeds veel tijd om de sport Olympus te veroveren. Wedding Aliya Mustafina en Alexey Zaitsev hield 3 november 2016

Young als als, niet organiseren van een bruisend feest. Het was een bescheiden, home-stijl. De bruiloft vond plaats in het huis van Alexei, in Krasnodar. Tot voor kort was het niet is bekend, niet alleen de media, maar ook coaches en vrienden. Vreugdevolle gebeurtenis liefhebbers bewaard geheim tot voor kort.